Rolstoel Schommel

we schrijven 2012....

1 van de 4 pijlers waar Live A Life voor staat is kinderanimatie. Zo groeide het idee om rolstoelgebruikers mee te laten genieten van de kinderanimatie en onderzochten we, vanuit Live a Life, de haalbaarheid van een rolstoelschommel.

Op het moment dat we dit beslisten hadden wij nog niets. Maar door de ongeziene steun van Mr. Jan Haesevoets van Hako Boringen werd het hele project mogelijk. De werkplaatsen van Hako werden ter beschikking gesteld, zo ook de technische bagage van Luc Raymaekers, werkplaatsverantwoordelijke bij Hako Boringen. Als ondersteuning vroegen we hulp aan Claeys Houtconstructies in Stevoort en aan Peeters Mobility Center te Alken.

Onder toezicht van Luc hebben we de rolstoelschommel op 2 weken tijd kunnen realiseren... en ze mag gezien worden !!!

Uiteraard hebben we enkele rolstoelgebruikers om hun mening en raad gevraagd, en ze waren allen wild enthousiast. We hebben dan zelfs tijdens de testen echt mogen ervaren wat een kippenvelmoment is. De vriendschap en de warmte van al de mensen die eraan meegewerkt hebben zullen ons altijd bijblijven

Graag vertellen wij u er graag wat meer over.

Uiteraard hadden we zo een mooi project niet tijdig ingepland. Tijdens het bouwverlof zijn we eraan begonnen. Om alles vlot te laten verlopen kreeg onze rolstoelschommel voorrang op alle andere werken bij Hako boringen. Zelfs een keurder die ons speeltuig zou keuren moesten we nog vinden. Enig onderzoek door Luc bracht een oplossing. Onze keurder keek, testte en keurde meteen de schommel goed. Zulk vakmanschap kwam hij nog zelden tegen. Met de ervaring van Claeys houtconstructies, Peeters mobility center en Hako boringen konden we onze eerste rolstoelschommel bouwen zonder dat we er ook maar iets aan dienden te wijzigen.

Belangrijk voor ons is dat er géén obstakels aanwezig zijn, en de oprij en afrit gelijk zijn met de begane grond, vandaar dat de rolstoelschommel 14cm werd ingegraven. De schommel kan vergrendeld worden. Dankzij de ergonomische bijsturing van Luc, op het plan van Frank, verkregen wij dit mooie eindresultaat.